Ioana Ginghina subliniaza ca afinele sunt bogate in antioxidanti, pline de enzime si fibre si iti pastreaza sangele si inima sanatoase.
Reteta de mancare de ovaz cu afine
"Mancarea de ovaz cu afine este una dintre retele mele favorite, pentru ca este un mic dejun delicios. Poti sa o mananci rece si mai tarziu sau sa o lasi in frigider peste noapte si sa o mananci a doua zi", explica vedeta pe blogul ei.
Ingrediente: 1/2 cana fulgi de ovaz (fara gluten); 1/2 cana de lapte de migdale cu gust cu vanilie neindulcit; 1/4 cana apa; 1/4 cana de afine proaspate sau inghetate; putin extract de vanilie; scortisoara dupa gust.
Mod de preparare: "Amesteca ovazul, apa, laptele de migdale, vanilia intr-o oala mai mica si pune-o pe aragaz. Lasa-o sa ajunga la clocot si chiar cand incepe sa fiarba pentru un minut amesteca. Pune capacul si ia oala de pe foc. Lasa sa se raceasca pentru 5 minute si apoi adauga fructele. Adauga si scortisoara si amesteca cu putin indulcitor natural, daca vrei sa o indulcesti", a detaliat Ioana Ginghina etapele pe care trebuie sa le parcurgi.
Citeste si: Ioana Ginghina iti spune de ce e bine sa iti trimiti copilul in tabara
Ioana Ginghina iti recomanda cateva retete de smoothie
Reteta zilei: Ioana Ginghina te invata sa faci painici digestive