Ingrediente
1 kg peste (crap, stiuca, somn, macrou)
o ceapa mare
1/2 litri suc de rosii
100 ml vin
o lamaie
2 foi de dafin
10 boabe de piper/ un varf de lg piper macinat
sare
Preparare
Prajeste pestele pe jumatate ca la plachia de peste. In uleiul ramas, caleste 2-3 minute ceapa, la foc mic, taiata foarte marunt. Stinge apoi cu sucul de rosii si vinul, adauga 5-6 felii de lamaie, dar fara coaja ca e amara, bucatile de peste, foile de dafin, piperul si un pahar cu apa.
Daca vrei, poti sa adaugi si 20-30 de masline. Baga totul la cuptor pentru 20 de minute pana incepe sa se ingroase sosul. Daca ti se pare ca sosul este inca prea moale dupa coacere, stai linistita, se va mai intari cand se raceste de la faina prin care ai dat pestele cand l-ai prajit. Cand scoti marinata din cuptor, aceasta se sareaza dupa gust.
Se serveste rece ca fel principal, iar daca iti mai ramane, poti sa o bagi la congelator si sa o servesti alta data, intrucat, astfel gatita, o poti pastra pana la 6 luni.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Paine prajita cu avocado picant si boabe de fasole