Ingrediente:
- 2 cartofi
- 2 dovlecei
- 3 fire ceapă verde
- 2 cepe roșii
- 3-4 căței usturoi
- 100 g varză albă
- 2 morcovi
- 200 g pesmet alb
- 2-3 linguriţe ulei de măsline
- 1 legătură pătrunjel
- piper alb măcinat
- 1 legătură mărar
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Spală și curăță toate legumele, după care trece-le prin răzătoare. Cartofii, în schimb, trece-i printr-o răzătoare separat, pentru că e musai să-i scurgi de zeamă.
Varza se toacă mărunt şi se adaugă cu restul ingredientelor. Se spală şi verdeaţa, se toacă mărunt şi se pune peste ele. Se picură puţin ulei de măsline. Dacă ţi se pare că e prea moale compoziţia, se adaugă pesmet. Potriveşte de piper şi sare şi amestecă bine, potrivit bzi.ro.
Apoi se condimentează cu sare și piper după gust și se frământă bine. Din compoziţia obţinută ia câte o lingură şi modeleaz-o în palmele umezite. Trece apoi fiecare bilă prin pesmet şi pune-o la prăjit. După câteva minute întoarce-o pe partea cealaltă.