Ingrediente
- 1 capatana conopida
- jumatate de kilogram de gogosari
- jumatate de kilogram de ardei capia
- jumatate de kilogram de morcovi
- frunze de telina
- boabe de mustar
- 1 litru de apa
- sare mare si piper boabe
Se spala toate legumele. Apoi se desfac buchetelele de conopida. Dupa ce gogosarilor si ardeilor capia li s-au scos cotoarele, se taie in patru.
Morcovul se curata si se taie bastonase. Se asaza toate intr-un borcan cu gura larga fie alternand straturile, fie dupa bunul plac.
Se pun apoi frunzele de telina, semintele de mustar si boabele de piper. Intr-o oala se pune la fiert apa cu o lingura de sare mare.
Cand apa a fiert se toarna imediat peste muraturi, se lasa sa se raceasca complet si apoi se inchide borcanul foarte bine. Borcanele rezultate se tin pe balcon trei zile cu o carpa umeda pusa deasupra capacului si se agita cam de doua ori pe zi pentru a se mura mai repede. Dupa aceea se pot pune in camara.
Pofta buna!
Sursa foto: Diva in bucatarie
Citeste si: