Ingrediente:
65g orez bob lung la punga
60g carne pui( de preferat piept sau ciocanele)
60g ciuperci felii
30ml ulei de masline
o ligura de marar
o lingura de patrunjel
un varf de lingura de piper
un varf de lingura de sare
30g suc de rosii
Mod de preparare:
Luati o tigaie de marime potrivita si puneti-o pe ochiul mediu de la aragaz. Puneti 3 linguri de ulei de masline in tigaie si lasati-l sa se incinga. Puneti pieptul de pui/ ciocanelele tocate marunt in tigaie si rumeniti-le usor. Adaugati apoi ciupercile feliate, amestecati cu lingura de lemn, turnati 250ml de apa peste ele si lasati-le la inabusit la foc mic.
Intre timp, intr-o oala mica puneti la fiert 350ml de apa. Cand incepe sa fiarba apa, dati drumul la punga de orez in oala si lasati-o sa fiarba timp de 10 minute.
Cand a scazut apa de la puiul cu ciuperci, ridicati capacul si adaugati mararul, patrunjelul, piperul si sarea. Amestecati bine in timp ce turnati sucul de rosii. Acoperiti tigaia pentru inca 2 minute si lasati-o la foc mic, timp in care scoateti orezul de la fiert si il asezati in cerc pe o farfurie. In mijlocul cercului adaugati puiul cu legume si masa e gata. Pofta buna!
Timp de preparare: 30 de minute
Citeste si: