Ingrediente
3 aripi de curcan
2 morcovi
2 cepe
1 pastarnac
1 telina mica
1 capatana usturoi
cateva boabe de piper
3 foi de dafin
sare
2 pliculete gelatina (optional)
Preparare
Pune carnea la fiert in apa cu sare, iar dupa cateva clocote, arunca apa si spala bine carnea. Intr-o oala mai mare pune din nou la fiert carnea in cca 5 litri de ala si lasa sa fiarba pana scade apa la jumatate. Pregateste intre timp legumele taiate rondele sau in patru, iar piftia las-o sa fiarba 3-4 ore pana o sa inceapa sa cada carnea de pe oase.
Inainte cu o jumatate de ora sa se termine de fiert, adauga si legumele in oala. Scoate si legumele si carnea pe o farfurie la final, piseaza usturoiul si pune-l in apa cu tot cu piper, lasa acolo 10-15 minute, dupa care, potriveste zeama cu sare dupa gust.Ca sa terstezi piftia, sa vezi ca se incheaga, pune cateva picaturi pe o farfurie si bag-o la frigider.
Daca nu se incheaga, trebuie sa adaugi gelatina hidratata in putina apa calduta si sa amesteci foarte bine. In castronele, pune bucatele de carne si morcov taiat, oua fierte, mazare sau porumb, dupa preferinte si se cuprinde cu zeama. Pune la rece toate portiile si le poti savura cu mamaliguta calda alaturi de cei dragi la masa de Craciun.
Citeste si:
Reteta zilei: Prajitura cu lamaie