Aspic în coji de ouă
Aperitive de mare efect pentru masa de Paşte şi nu numai. Pot fi servite oricând ca gustare rece, iar ingredientele pot fi schimbate.
1 ardei roşu gras, 1 conservă porumb (sau mazăre), 1 legătură mărar (sau pătrunjel), 2 ceşti supă de pui (curcan sau vită), 10 ouă, 20 g gelatină, 300 g şuncă (sau carne fiartă de pui, curcan, vită sau porc), sare, piper după gust
1. Se spală ouăle sub jet puternic de apă rece, după care se sparg uşor cojile de ou, astfel încât să rămână întregi şi să se poată scoate conţinutul.
2. Se spală interiorul ouălor cu apă rece (la jet mic, pentru a nu se sparge coaja. Se pun cojile de ouă cu spărtura în jos, pentru a se scurge şi usca bine.
3. Se înmoaie gelatina în 30 ml apă pentru 10 minute, după care se încălzeşte până se dizlovă (nu până fierbe) şi se adaugă supa.
4. Se taie şunca sau carnea şi ardeiul in cubuleţe mici şi se scurge porumbul sau mazărea de apă, apoi se amestecă ingredientele cu sare şi piper după gust. Ulterior, compoziţia se adaugă în fiecare coajă de ou şi se toarnă supa deasupra, după ce se pune şi o crenguţă mică de mărar sau pătrunjel.
5. Se lasă cojile de ouă astfel umplute la frigider, pentru cel puţin 24 de ore, ca să se închege. Când s-a închegat zeama se decojesc cu grijă, pentru a nu strica forma lor.