Ingrediente
- 3 oua
- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 1/2 cana de lapte
- 8 linguri de ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilinat
- esenta de rom
- 4 mere
- 75 gr. de unt
- zahar pudra
Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul, laptele si esentele. In faina se pune si praful de copt. Cand zaharul s-a dizolvat, adaugam faina si uleiul, turnand alternativ.
Decojim merele si apoi le taiem in felii subtiri. Ungem tava de aragaz cu untul, asezam feliile de mar in tava, formand astfel un covor de mere. Punem tava in cuptorul incins in prealabil pentru 6-8 minute si cand vedem ca merele s-au mai inmuiat, adaugam aluatul.
Mai lasam la foc timp de 15 minute.
Dupa ce s-a racit, prajitura se orneaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Sursa foto: Samancam.ro
Citeste si:
Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii, branza, cascaval si masline
Reteta zilei: Pateuri cu branza si cascaval