Ingrediente necesare:
- 125 g margarină
- 150 g zahăr
- 2 pliculețe zahăr vanilinat
- 125 g făină
- 100 g faina de migdale
- o linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat
- 100 ml lapte de soia
- gem, dupa gust
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 50 de grame de făină
- 40 g de margarină rece
- două linguri de zahăr
Mod de preparare: Pentru blat, margarină, zahărul vanilinat și zahărul se amestecă.
Se adaugă laptele de soia, cele două tipuri de făină, praful de copt și bicarbonatul. Se amestecă bine.
Se întinde aluatul în formă de copt unsă și tapetată cu hârtie. Se unge apoi cu gem, după preferință, potrivit retetepractice.ro.
Pentru stratul exterior se amestecă bine cu degetele făină cu zahărul și margarina. Se presară peste gem și se da tavă la cuptor pentru 50 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.
Credit foto: paginidebucate.ro