Ingrediente
- 9 linguri de unt
- 1 dovleac
- 3 mere dulci
- 1 cana si jumatate de merisoare
- 1 legatura de patrunjel
- jumatate de lingurita de cimbru
- 1 lingura de sare
- 1 lingura de piper
- 1 cana de faina
Mai intai se topesc cele 8 linguri de unt, iar una ramane la temperatura camerei. Aceasta se foloseste la unsul unei tavi.
Atat dovleacul, cat si merele se curata de seminte si se taie cubulete. Intre timp se incalzeste cuptorul.
Intr-un bol se amesteca merele cu merisoarele, cu patrunjelul taiat marunt, cu cimbrul, cu cana de faina si cu condimentele. Acest amestec trebuie sa fie omogen si sa se puna la cuptor timp de 15 minute.
Cand toate acestea s-au copt relativ si au format o pasta, se adauga si dovleacul si se mai pune la cuptor timp de 45 de minute pana se rumeneste.
Se poate servi fie cald, fie rece cu un pahar de vin rosu.
Pofta buna!
Sursa: Organicgardening.com
Citeste si:
Reteta zilei: Conopida gratinata
Reteta zilei: Cartofi prajiti cu branza rasa