Burgeri vegani cu migdale
Un burger vegan din năut, fără gluten şi cu ingrediente cât se poate de naturale este exact ceea ce îşi doreşte orice gurmand sătul de carne.
1 ceapă roşie medie, 1 lingură ulei de măsline, 2 căţei usturoi, 3 linguri roşii deshidratate, 3/4 linguriţă sare de mare, 140 g migdale, 1400 g naut din conservă, busuioc proaspăt, piper negru
1. Amestecaţi la blender năutul scurs şi uscat în prealabil, ceapa tăiată solzişori, usturoiul zdrobit, roşiile deshidratate şi busuioc după gust.
2. După ce s-a omogenizat compoziţia se adaugă migdalele pisate, sare şi piper conform preferinţelor, apoi se mai amestecă până se încorporează.
3. Se mută compoziţia într-un bol, se acoperă şi se ţine la frigider cel puţin 20 de minute, pentru a se lega.
4. După ce s-a închegat compoziţia se împarte în patru şi se formează burgerii. Dacă este prea moale se poate adăuga făină, dar cu grijă, deoarece burgerul nu trebuie să iasă prea uscat.
5. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aliniază burgerii pentru a fi unşi cu uleiul de măsline pe fiecare parte şi băgaţi la cuptor timp de 25 de minute la temperatura de 190 grade Celsius. La jumătatea timpului se întorc burgerii pe partea cealaltă, pentru a prinde uniform o crustă aurie.
Tips: Pentru a economisi timp şi a avea o crustă mai crocantă, în loc să fie copţi, burgerii se pot prăji câte 4 minute pe fiecare parte.