Ingrediente
2.5 kg somon (de preferat proaspat)
1.5 kg cartofi rosii spalati cu tot cu coaja si taiati rondele de ½ cm
sare de mare
piper negru macinat
6 bucati fenicul
ulei de masline
o legatura marar proaspat
o legatura patrunjel proaspat
o legatura tarhon
2 lamai
ulei masline extra virgin
Preparare
Incinge cuptorul la 180 grade. Ia o tava suficient de mare cat sa iti incapa pestele in ea. Unge-o cu putin unt, asaza cartofii felii pentru a forma un pat si condimenteaza cu sare si piper. Pune deasupra feniculul si toarna putin ulei de masline.
Toaca jumatate de legatura de tarhon, jumatate de patrunjel si jumatate de marar si presara peste cartofi. Rade coaja de lamaie peste amestec, dar nu multa. Pregateste separat somonul, stoarce niste zeama de lamaie peste el si cateva linguri de ulei de masline, sare si piper, presara restul de patrunjel, marar si tarhon, baga-l in folie de aluminiu si apoi la cuptor pentru 30 de minute.
Baga de asemenea la cuptor si tava cu cartofi. Cand vezi ca s-au facut cartofii, scoate tava din cuptor, verifica si pestele daca e copt, scoate-l din folie si asaza-l pe patul de cartofi. Preparatul se consuma cald cu un pahar cu vin alb.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Piept de pui cu grepfrut