Aperitive
Aperitivele sunt deschizatoarele de drum pentru o masa nu tocmai scurta in duminica de Paste, asa ca fa ca totul sa fie deosebit si atragator.
Pune pe masa bunatati, dar nu uita si de traditie: rulada cu branza cu mucegai albastru si telina, cuburi de sunca cu hrean, urda cu marar si rosii umplute cu salata boeuf.
Nu uita de miel. Poti prepara drob de miel in prapure, drob de miel in aluat sau drob de miel cu branza de oaie. La fel si cu ouale. Pe langa cele rosii, mai serveste pe platou si oua umplute cu maioneza si marar sau oua umplute cu ardei.
Fel de baza
Pentru ca va fi o masa lunga si plina, sfatul nostru este sa servesti si o supa sau ciorba care sa ajute la tranzit. Incearca, daca tot este perioada sarbatorilor de Paste, ceva in ton: ciorba de miel special pentru Paste sau un bors de miel, dar nici o ciorba taraneasca de vitel sau un bors de vacuta nu ar trebui scos din calcul.
Nu poate lipsi mielul, asa ca iti propunem pulpa de miel cu ierburi si usturoi sau cotlete de miel cu rozmarin. Nici porcul sau vita nu suna rau: friptura de porc cu sos de legume, carne de vitel cu legume, friptura de vita cu sos de macese, muschi de vita cu piper sau carne de vita cu cartofi cu crema de branza.
Poate ar fi mai bine, pe langa felul de baza sa faceti o salata de cruditati, o salata usoara care ajuta prin multitudinea de vitamine din legumele proaspete.
Desert
Desertul trebuie sa fie unul usor, dar placut si special. Pentru ca este mai cald afara, alege ceva cu fructe poate si nu foarte multa crema, pe langa nelipsitul cozonac. si prajitura iepuras din turta dulce sau prajiturele grecesti de Paste.
Ai putea incerca o crema de ciocolata cu fructe sau un mousse de ciocolata. Dar daca nu vrei ciocolata, atunci poate o crema aromata cu lamaie sau un desert cu turta dulce, dar nici un puding cu capsune sau budinca de visine.