Tratamentul cu celule modificate genetic împotriva cancerului, testat de mai mulţi ani, s-a dovedit eficient în cazul unor forme severe sau chiar stadii terminale ale bolii, în special în cazurile de leucemie.
Această terapie a americanilor a avut o rază de succes de 90 % în cazul pacienţilor în fază terminală.
"Este impresionantă. Eu am văzut un studiu anul trecut în care din 23 de pacienţi, 21 intrau în remisiune completă. Vorbim de leucemie acută în ultima fază, în care nu mai exista o altă soluţie terapeutică. Rezultatele sunt cu adevărat impresionate", a precizat medicul oncolog Daniel Coriu pentru digi24.ro.
În ce constă tratamentul descoperit de cercetătorii din Seattle
Medicul oncolog Daniel Coriu a subliniat că tratamentul cu celule modificate genetic este o terapie foarte inteligentă şi că oamenii de ştiinţă au apelat la o procedură de inginerie genetică pentru a învăţa anumite celule să "ucidă" celulele canceroase.
"O terapie care foloseşte celulele T proprii ale pacientului. Sunt celule normale care au rolul fiziologic de a lupta împotriva celulelor canceroase. Noi le şi numim celule NK, adică natural killer, ele au această proprietate fiziologică de a ucide celulele canceroase. Din anumite motive, la pacienţii cu cancer sau leucemie, aceste celule T nu sunt eficiente şi aici vine noutatea acestui studiu. Ei recoltează limfocitele T din sângele pacientului, sunt duse în laborator şi printr-o procedură de inginerie genetică, aceste limfocite T sunt învăţate să recunoască şi să ucidă celulele canceroase", a explicat declarat doctorul Daniel Coriu.