Rulada cu pepene galben
Crema:
400 gr. pulpa de pepene galben + 2 felii taiate cuburi
100 gr. lapte
3 galbenusuri
1 ou
1oo gr. zahar
30 gr. amidon de porumb
3~4 linguri de nuca de cocos pentru decor
Blat:
3 oua mari
3 galbenusuri
125 gr. zahar
60 gr faina
110 gr. amidon
un pic de sare
Crema
Pulpa de pepene se marunteste in blander si se aduce la temperatura de fierbere impreuna cu laptele si se ia de pe foc .
Separat se bat ouale cu zaharul si amidonul pana devine cremoasa; dupa ce s-a racit compozitia de pepene, se adauga in ea treptat compozitia de ou cu amidon si se tine la foc mic pana se ingroasa ca pentru crema .
Blatul
Se incalzesc ouale cu galbenusurile, un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele, aproximativ 45-50 de grade
Luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema; adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture, amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza;
Turnati aluatul format intr-o tava cu dimensiunea de 23/33 de cm. unsa cu unt si tapetata dupa aia cu hartie de copt, dar hatia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavei,nu si pe margini,apoi ungeti hartia cu unt si o tapetati cu faina
Dati la cuptor pentru 15 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr.
Cand o scoateti de la cuptor o rasturnati atent pe o hartie de copt presarata cu zahar
Scoateti hartia unsa cu unt si taiati marginile uscate a blatului cu un cutit ascutit sau o foarfeca ca sa fie mai usor de rulat; o rulati impreuna cu hartia de copt si o lasati rulata pana se raceste; desfaceti blatul si il ungeti cu crema de pepene, lasand partea cu care se termina rulada neunsa la 5 cm de la margine
Presarati cu bucatele de pepene galben taiate cuburi si o rulati usor ca sa nu rupeti blatul , tragand de hartia de copt de desubtul blatului; ungeti deasupra rulada cu o lingura de crema de pepene si o presarati cu nuca de cocos / o puneti la frigider pentru noapte.
Articolul anterior Piftie (Racitura) de porc Articolul următor Ciorba de potroace