Rulade de curcan cu prune uscate
500 g piept de curcan
200 g prune uscate
2 cepe
2 oua
1 lingurita de mustar
1 lingura otet de mere
1 catel de usturoi
cimbru uscat
pesmet
ulei
125 ml vin rosu
150 g smantana
sare, piper
Se taie pieptul de curcan felii, se aplatizeaza cu ciocanul de snitele, se pudreaza cu sare si piper, apoi se unge cu mustar amestecat cu otet. Separat, se hidrateaza prunele in apa calda, se scurg, se taie marunt, se amesteca cu cimbru, ceapa si usturoiul tocate marunt, pesmet si oua. Compozitia obtinuta se intinde pe feliile de carne unse cu mustar. Se ruleaza usor si se leaga. Ruladele se frig pe toate partile pentru a se praji uniform. La sfarsit se asaza intr-o tava unsa cu putin unt, se dau la cuptor si dupa aproximativ 10-15 minute se stropes cu putina apa si se lasa din nou inca vreo 15-20 de minute. Cand carnea este bine patrunsa, se scot ruladele pe un platou de servit si se pastreaza calde. Sosul din tava se amesteca cu smantana si vinul rosu, se fierbe 1-2 minute pentru a se ingrosa, se pune in sosiera si se serveste la masa peste rulada.
Articolul anterior Pui in sos picant Articolul următor Pui cu arpagic