Rulouri de carne cu bacon
O ruladă din care ies mai multe porţii de burger sau care poate fi mâncată ca atare, alături de cartofi copţi şi o salată de varză.
1 kg carne tocată de vită, 1 linguriţă piper, 1 cană pesmet, 2 ouă, 2 linguriţe sare, 2 căni frunze proaspete de spanac, 2 linguriţe usturoi granulat, 6 felii şuncă de Praga, 10 felii cheddar, 12 fâşii bacon
1. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius, iar în acest timp se amestecă bine într-un bol mare carnea de vită, ouăle, pesmetul, sarea, piperul si usturoiul.
2. Se întinde amestecul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de aluminiu apoi se pun deasupra, pe rând, feliile de şuncă, cheddar şi spanac.
3. Se ia unul dintre capetele foii de aluminiu şi se rulează compoziţia, iar pe altă foaie de alumniu se aliniază feliile de bacon una lângă cealaltă şi se pune rulada de carne peste, ca acestea să se poată înfăşura în jurul ei apoi se înveleşte toată rulada în aluminiu şi se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
4. Se creşte temperatura la 260 grade Celsius, se îndepărtează folia de aluminiu şi se mai lasă încă 20 de minute, până ce baconul devine maroniu şi crocant, apoi se lasă 5 minute să se răcească puţin.