Salată caldă de paste cu somon
Nu-i aşa că sună bine o salată caldă cu somon pe vremea mohorâtă de afară? Încearcă această reţetă delicioasă, cu un conţinut scăzut de calorii.
2 dovlecei, 1 căţel de usturoi, 2 roşii cherry, 4 frunze de busuioc, 4 linguriţe de ulei de măsline extra-virgin, 1 linguriţă de oţet din vin roşu, 1 linguriţă de oregano uscat, sare, piper, un sfert de paste din pungă, 4 fileuri de somon
1. Pune o oală pe foc cu un strop de sare. Adaugă dovleceii, lasă-i 3 minute apoi mută-i într-o tigaie pe foc alături de usturoi, roşiile cherry, busuiocul, oţetul roşu, oregano şi uleiul de măsline. Amestecă constant şi pune tigaia deoparte.
2. Pastele se fac separat, în altă oală cu apă. Ţine-le mai puţin pe foc decât arată indicaţiile de pe pachet. Scurge-le şi adaugă-le în bolul cu restul legumelor de mai sus.
3. Între timp, pune o altă tigaie pe foc mediu. Unge peştele cu ulei de măsline şi asezonează-l cu sare şi piper. Pune somonul în tigaie cu pieliţa în sus şi acoperă-l cu un capac. Lasă-l 3-4 minute până prinde culoare şi îndepărtează pieliţa.
4. Pune legumele şi pastele pe farfurie, iar somonul deasupra. Se serveşte caldă.
Poftă bună!
Articolul anterior Şniţele de porc cu pesmet şi limetă Articolul următor Shaorma vegetariană cu conopidă, rodie şi seminţe de pin