Salata chinezeasca cu sos de soia si ghimbir
o varza chinezeasca (creata)
2 gulii de dimensiuni potrivite
6 fire de ceapa verde, taiate fasii
4 rosii pitice
125 gr fasole verde pastai
125 gr muguri de fasole
2 linguri coriandru proaspat, tocat marunt
Pentru sos:
2 linguri ulei de floarea soarelui
4 linguri de sos de soia
1 bucata de ghimbir de circa 2.5 cm, curatata de coaja
si data prin razatoarea mica
zeama si coaja rasa de la o lamaie
sare, piper negru macinat
1. Spalati varza si tocati-o cat mai fin cu putinta, asezati-o pe un platou.
2. Curatati guliile de coaja si taiati-le in felii subtiri; taiati ceapa cerde in bucati de 2.5 cm lungime pe care le veti taia la randul lor in fasii.
3. Taiati fiecare rosie in 6 felii.
4. Fierbeti fasolea 2-3 minute in apa clocotita, intr-un vas acoperit; taiati pastaile in jumatate, pe diagonala.
5. Puneti toate legumele peste varza tocata, presarati coriandrul tocat.
6. Pentru a prepara sosul, amestecati toate ingredientele pana la obtinerea unei compozitii omogene din care veti turna un pic peste salata din platou, iar restul il veti servi, impreuna cu felii de paine cu coaja groasa, alaturi de salata.
Retete oferite de Grupul Editorial Rao - "Retete pentru alimentatie sanatoasa"