Salata colorata
300 g fasole verde
300 g mazare
2 morcovi
2 castraveciori muratI
3 rosii
frunze de menta
Pentru sos
2 linguri zeama de lamaie
3 linguri ulei
sare, piper
Se fierb separat, in apa cu sare, fasolea verde, boabele de mazare si morcovii. Se scurg bine si se asaza intr-o salatiera in straturi alternative. Se adauga rosiile taiate felii si scurse de zeama, castraveciorii murati taiati felii subtiri, bastonase scurte sau cubulete, in functie de preferinta. Se toarna deasupra sosul preparat prin amestecarea uleiului cu zeama de lamaie, sare si piper sau 4 linguri de maioneza. Se orneaza cu frunze de menta tocate marunt, presarate pe deasupra.
E bine sa stii
Salata se poate prepara si cu fasole verde sau mazare, conservate la congetator sau la borcan. In cazul acesta, timpul de preparare a salatei se reduce la jumatate.