Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma mazăre, află mai jos:
Protejează inima
Un conținut de minerale ca magneziu și potasiu ajută la menținerea sănătății inimii. Fibrele din mazăre pot reduce colesterolul total și LDL-colesterolul sau colesterolul „rău”, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare. Flavonolii, carotenoizii și vitamina C sunt antoxidanți ce pot reduce incidența bolilor de inimă datorită abilității de a preveni afectarea celulară.
Combate constipația
Conținutul ridicat de fibre din mazăre îmbunătățește sănătatea intestinului. Fibrele hrănesc bacteriile benefice din intestine, ceea ce ajută la menținerea sănătății lor și prevenirea populării de către bacteriile dăunătoare. Acest lucru poate reduce riscul de dezvoltare a afecțiunilor gastrointestinale.
Ajută la menținerea sănătății oaselor
Doar o ceașcă de mazăre conține 44% din necesarul zilnic de vitamina K, vitamină ce ajută la ancorarea calciului în interiorul oaselor. De asemenea și vitaminele B ajută la prevenirea osteoporozei. Reglarea zahărului din sânge Conținutul ridicat de fibre și de proteine încetinește procesul de digerare al zaharurilor, potrivit spectacola.ro.
Ajută la menținerea greutății în limite normale
Mazărea are un conținut mic de grăsime și calorii -o ceașcă de mazăre având mai putin de 100 de calorii, dar o mulțime de proteine, fibre și substanțe hrănitoare.