Salata de ardei umpluti
8 ardei grasi
2 cartofi fierti
1 morcov crud
1 broccoli fiert
2 linguri mazare fiarta
2 castraveciori murati
2 linguri maioneza de post
marar verde
patrunjel verde
4-5 frunze de salata verde
sare, piper
Se aleg ardei grasi, potrivit de mari, proaspeti si sanatosi. Se taie coditele, se scot cu grija semintele si nervurile, se spala si se lasa cu gura in jos sa se scurga bine. Intre timp, se taie cartofii cubulete, se da morcovul prin razatoarea mica, se desface broccoli in buchetele mici si se amesteca toate cu boabele de mazare, cu castraveciorii taiati cubulete, verdeata tocata fin, sare, piper, dupa gust si maioneza. Cu amestecul obtinut se umplu ardeii, se asaza pe un platou pe frunze de salata verde si se servesc.
E bine sa stii
Ardeii pot fi umplutI si cu alte legume. Spre exemplu: vinete coapte amestecate cu ardei copti, ceapa si cateva cubulete de rosii sau ciuperci marinate amestecate cu ceapa rosie taiata marunt, un catel de usturoi si putin orez fiert. Lista poate continua in functie de imaginatia, preferinta si posibilitatile fiecaruia.