Taylor Swift

Taylor Swift, principala opţiune a Barcelonei pentru a...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu riscă 18 luni de închisoare cu...

Citeste mai mult»
caju

De ce să alegi caju crud sau prăjit în dieta zilnică?

Citeste mai mult»
ciubar

Cât costă un ciubăr? Prețuri și variante disponibile

Citeste mai mult»
Owen Cooper

Owen Cooper, starul revelaţie din "Adolescence", a...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Depardieu a negat la procesul său de la Paris că ar fi...

Citeste mai mult»
Laurent Lafitte

Laurent Lafitte, maestru de ceremonii la festival, la 9...

Citeste mai mult»
irinel

După o viață de lux, Irinel Columbeanu trăiește din 300...

Citeste mai mult»
cafea

Trucul neașteptat care intensifică aroma cafelei și...

Citeste mai mult»
Jeff Bezos și Lauren

Miliardarul Jeff Bezos și iubita lui, Lauren Sanchez, se...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu apare luni în fața instaneței la...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney renunţă la filmele romantice

Citeste mai mult»
tiger

Tiger Woods anunţă că are o relaţie cu Vanessa, fosta...

Citeste mai mult»
Bella Ramsey

O actriță din „The Last of Us” a aflat în timpul...

Citeste mai mult»
cha

Prezentat ca ucigaș de copii, un norvegian a depus...

Citeste mai mult»
ado

"Adolescence", serialul britanic care le dă coşmaruri...

Citeste mai mult»
sampanie

Ce înseamnă o șampanie de calitate? Iată 4 sfaturi despre...

Citeste mai mult»
raivcu

Alimentele la care a renunțat Andreea Raicu după 15 ani:...

Citeste mai mult»
gheb

Ce pedeapsă a primit Gheboasă după ce a fost prins cu 1,5...

Citeste mai mult»
stormzy

Rapperul Stormzy va primi o diplomă onorifică de doctor...

Citeste mai mult»
Olivia Steer

Olivia Steer a pierdut procesul cu europarlamentarul care...

Citeste mai mult»
Dan Bordeianu

Dan Bordeianu a divorțat. A rupt tăcerea abia acum: „Sunt...

Citeste mai mult»
ai

Peste 400 de personalități de la Hollywood i-au cerut lui...

Citeste mai mult»
farduri

Ce culori pentru farduri sa alegi in primavara 2025?

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Noi dovezi despre moartea lui Gene Hackman şi a soţiei sale

Citeste mai mult»
Liam Payne

Fanii cântărețului Liam Payne îi dedică o bancă...

Citeste mai mult»
Kim Soo-hyun

Mai multe branduri au renunțat la contractele cu actorul...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Copiii lui Gene Hackman nu au fost incluşi în testamentul...

Citeste mai mult»
Émilie Dequenne

Actriţa belgiană Émilie Dequenne a murit la vârsta de 43...

Citeste mai mult»
Conan O'Brien

Comediantul Conan O'Brien va prezenta şi gala Oscar din 2026

Citeste mai mult»
Sean 'Diddy' Combs

Sean 'Diddy' Combs va trebui să răspundă la noi acuzații

Citeste mai mult»
Nikki Glaser

Nikki Glaser va fi din nou gazda galei de decernare a...

Citeste mai mult»
intrerupator

Ce tipuri de întrerupătoare sunt potrivite pentru...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla i-a scris o scrisoare lui Gisele Pelicot

Citeste mai mult»
obama

Soţii Obama sunt în discuţii pentru a co-produce un film...

Citeste mai mult»
Donatella Versace

Donatella Versace renunţă la funcţia de director creativ...

Citeste mai mult»
Cristina Bâtlan

Cristina Bâtlan a avut un an de coşmar. Fiul său a trecut...

Citeste mai mult»
peste

Consumul de pește, corelat cu o personalitate mai...

Citeste mai mult»
Marc

Portarul Marc-André ter Stegen dezminte că soţia sa l-a...

Citeste mai mult»
Céline Dion

Céline Dion îşi avertizează fanii cu privire la...

Citeste mai mult»

Cum faci cei mai buni ardei umpluți cu orez. Trucul la care să apelezi întotdeauna

În Reteta Zilei 26 aug 2021

Ardeii umpluți cu orez sunt, fără doar și poate, un preparat sațios și ușor de gătit, motiv pentru care îți recomandăm să încerci această rețetă simplă.

ardei umpluti cu orez

Ingrediente pentru ardei:

  • 220 ml bulion
  • 15 buc. ardei gras galben sau verde
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru umplutură:

  • 180 ml bulion
  • 700 g carne de vită tocată
  • 300 g orez
  • 1 ceapă mare galbenă
  • 1 pahar apă
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Prima dată speli ardeii, apoi decupezi partea cu codiță şi îndepărtezi seminţele. Poţi să cumperi ardei gras verde, galben sau roşu. Cel mai bun este ardeiul gras roşu, pentru că este cel mai dulce. Totul depinde de preferinţele tale şi de oferta din magazin sau din piaţă. Indiferent ce sortiment ai alege, nu faci nici o greşeală. Opăreşte 2-3 minute ardeii, pentru că apoi să încapă mai multă umplutura în ei şi nici să nu crape. Ocupă-te, după aceea, de compoziţie. Asigură-te, de asemenea, că ai cumpărat carne proaspătă. În caz contrar, pot apărea probleme de sănătate.

Curăţă şi toacă mărunt ceapa. Căleşte uşor în ulei încins. Ia-o de pe foc şi transfer-o într-un lighean. Amestec-o cu boia şi cu orez. Orezul trebuie spălat în prealabil şi pus la umflat timp de câteva minute. Pune ceapa şi orezul înapoi în tigaie, după care adaugă carnea tocată. Cât timp aceasta se prăjeşte uşor, dizolvă bulionul cu apă şi bate bine oul. Pune-le şi pe acestea peste compoziţia din tigaie. Lasă să fiarbă compoziţia, iar dacă mai trebuie, pune apă (în cazul în care compoziţia e prea consistentă).

Acoperă fundul unei oale mai mari cu cotoare de varză murată sau cu crenguţe de vişin, fără frunze. Apoi pune un strat de frunze de viță-de-vie. La ţară, femeile pun pe fundul oalei bucăţi de ciucălăi acoperiţi cu frunze de varză murată. Ideea este că trebuie să pui ceva, pentru ca ardeii să nu intre în contact cu fundul oalei şi să nu se ardă. Pune umplutura în ardei cam pe trei sferturi. În timpul gătirii, orezul se va umfla şi îşi va mări volumul. Pune-i în oală, unul lângă altul şi aşază-le căpăcelele. Toarnă apă în oală cu grijă, cât să-i cuprindă. Lasă-i să fiarbă în jur de 45 de minute. Ai grijă ca focul să fie mic spre foarte mic. Doar astfel fierb bine şi se fac pe îndelete, conform bzi.ro.

Încinge puţin ulei şi presară făină peste el. Amestecă repede, ca să se formeze o pastă, după care stinge totul cu bulion. La final presară piper, sare şi boia. În cazul în care ţi se pare că sosul se îngroaşă prea mult, ia un polonic de apă din oală şi diluează-l. La final serveşte ardeii umpluţi cu acest sos şi cu smântână. Bineînţeles, dacă nu îţi place sau nu vrei, poţi să nu pregăteşti sosul, iar pentru reţeta de ardei umpluţi cu orez să ai numai câteva linguri de smântână.

Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Reteta Zilei
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
30 mar