Salata de ardei umpluti
8 ardei grasi potriviti ca marime
2 cartofi fierti
1 lingura mazare fiarta
1 morcov crud
4-5 ridichi de luna
1 sfert de varza cruda
1 castravete acru
marar verde tocat
1 ou
50 ml ulei
1 lingura unt
zeama de lamaie
sare, piper
Se spala ardeii, se sterg, se taie pe jumatate, in lungime, dupa ce li se scoate cotorul si semintele. Se prepara o compozitie din cartofii fierti taiati cubulete, mazarea sotata in unt, morcovul si varza, crude, date pe razatoare, castravetele taiat cubulete, mararul tocat fin, la care se adauga maioneza pregatita din ou, ulei si zeama de lamaie. Se amesteca totul, se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust si se umplu jumatatile de ardei. Se decoreaza cu rondele de ridichi de luna sau cu ridichi intregi.
E bine sa stii
Se pot umple si rosii cu acelasi continut si se pot servi alaturi de ardei, sau se pot garnisi ardeii umpluti cu felii de rosii.