Salată de boeuf cu mere şi piept de curcan
Anul acesta de Crăciun, încearcă o nouă reţetă de salată de boeuf, mai fresh şi mai gustoasă.
3 morcovi de mărime medie, 2 - 3 mere, o bucată de piept de curcan de mărimea palmei tale, 4 cartofi, 5 castraveciori la oţet, sare şi piper, maioneză, alte condimente preferate.
1. Fierbe morcovul, cartofii şi pieptul de curcan, după care lasă-le la răcit.
2. Între timp, prepară maioneza cu 50 ml de ulei şi 2 gălbenuşuri de ou. (Truc: prepară maioneza cu blenderul, pentru că va dura mai puţin timp şi nu vei fi nevoită să depui prea mult efort).
3. Taie cuburi mici legumele, carnea, castraveciorii la oţet şi merele curăţate de coajă şi de seminţe şi amestecă-le cu 2 - 3 linguri de maioneză, sare şi piper după gust.
4. Poţi orna salata cu maioneză sau o poţi lăsa ca atare, dacă nu eşti iubitoare de calorii şi vrei o să te bucuri de un preparat light.
Pont: Cu cât adaugi mai multe mere în salată, cu atât aceasta este mai gustoasă şi mai fresh.
Poftă bună!