Salata de cruditati cu nuci si spanac
300 g telina
200 g mere putin acrisoare
50 g morcovi
100 g spanac
100 g smantana
100 g maioneza
50 g miez de nuca
2 linguri zeama lamaie
sare
Se curata de coaja, se spala telina, morcovii si merele, se taie in felii subtiri, apoi se taie ca si cartofii pai. Frunzele de spanac (foarte tinere) se spala bine, apoi se scurg de apa. Se asaza totul intr-un castron mare. Se potriveste de sare si se adauga peste ele zeama de lamaie. Se combina maioneza cu smantana, se toarna peste salata si se amesteca totul cu grija ca sa nu se sfarame ingredientele. Se zdrobeste miezul de nuca, avand grija sa nu fie prea tare maruntit si se presara deasupra salatei. Se orneaza frumos cu frunze de salata verde si felii de lamaie. Se serveste imediat.
E bine sa stii
Se pot adauga la aceasta salata si 2 oua fierte tari, taiate felii subtiri.