Salată Coleslaw dietetică
Salata Coleslaw sau cea de crudități reprezintă cea mai bună garnitură, ingredientul său de bază fiind varza, dar dacă vrei să o faci și mai sănătoasă, înlocuiește dresingul pe bază de maioneză cu unul din iaurt și vei avea parte de mai multe vitamine, minerale și proteine.
1 varză verde, 1/2 varză roșie, 1 cană morcovi rași, 1 ardei jalapeno, 1/2 cană nuci măcinate, 1/2 cană iaurt grecesc, 1 lingură oțet alb, 1/2 lămâie, 1/2 linguriță sare, piper
1. Se toacă, se spală și se scoate cotorul verzelor, după care se curăță și se rade fâșii mari morcovul (dacă nu este deja ras), se macină sau pisează nucile (dacă nu sunt gata măcinate) și se taie rondele fine ardeiul.
2. Se amestecă ingredientele uscate într-un bol mare și se dă bolul deoparte, timp în care se face un dressing din iaurt, oțet, zeama stoarsă de la lămâie sare și piper după gust.
3. Se freacă bine împreună toate ingredientele și se servește imediat, dacă se dorește o salata crocantă sau se lasă la frigider timp de 30 de minute, pentru a se îmbina cât mai bine toate gusturile, dar se consumă în cel mult 24 de ore.