Salată de fructe persană
Ce poate fi mai gustos şi mai răcoritor decât o salată de fructe de la frigider? Iată o reţetă pe care merită cu adevărat să o încerci.
2 portocale, curăţate şi decojite de pieliţă, 2 mere curăţate şi tăiate cuburi, 2 banane tăiate felii, 2 mâini de curmale fără sâmburi, 2 mâini de smochine uscate, tăiate cuburi sau caise confiate tăiate cuburi, un pahar de suc natural de portocale, o cană de migdale sau de nucă de cocos tocată.
1. Spală fructele, curăţă-le, taie-le cuburi şi pune-le într-un vas de yena adânc.
2. Toarnă sucul de portocale peste ele şi amestecă bine.
3. Presară la final migdalele sau nuca de cocos şi bagă preparatul la rece.
Salata de fructe persană se consumă la câteva ore după preparare, timp în care trebuie să stea la frigider.