Salată nemţească de cartofi
Această salată este potrivită pentru toate ocaziile şi merge cu orice tip de carne. Ţelina, morcovii şi muştarul sunt o combinaţie aparte, pe care nu o găseşti în salata nemţească tradiţională.
250g bacon tăiat cuburi, o cană de ţelină tăiată felii subţiri, o cană de ceapă tocată, o cană de zahăr, 2 linguri de făină, o linguriţă de sare, 3/4 linguriţă de muştar, o cană de oţet de mere, 1/2 cană apă, 2 kg cartofi mici, fierţi şi feliaţi, 2 morcovi medii, tocaţi, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat.
Într-o tigaie mare, găteşte baconul la foc mediu până se rumeneşte. Folosind o lingură cu fante, scoate baconul pe prosoape de hârtie la scurs. Ţelina şi ceapa trebuie gătite în zeama rămasă de la bacon până când se înmoaie.
Într-un castron mare, combină zahărul, făina, sarea, muștarul, oțetul și apa până se omogenizează. Adăugă totul în tigaie şi lasă să fiarbă. Găteşte și amestecă timp de 1-2 minute până se îngroaşă.
Într-un castron mare, combină cartofii, morcovii și pătrunjelul, tornă sosul şi amestecă ușor până se întrepătrunde bine. Condimentează cu sare suplimentar, dacă este necesar şi decorează cu șuncă. Se poate servi atât cald, cât şi de la frigider.
Pofta bună!
Sursa: tasteofhome.com
Articolul anterior Chec de primăvară cu şuncă şi brânză Articolul următor Pui glazurat cu sos de merişoare