Salată de fructe
Ce poate fi mai răcoritor în zilele călduroase de iunie decât o salată de fructe? Sosul este cel care dă savoarea acestui desert îmbietor cu fructe. Iată cât de simplu se prepară:
2/3 cană de suc de portocale, 1/3 cană suc de lămâie, 1/3 cană zahăr brun, 1/2 linguriță de coajă de portocală, 1/2 linguriță coajă de lămâie, 1 linguriță esență de vanilie, 2 căni cuburi de ananas, 2 căni căpșuni feliate, 3 fructe de kiwi feliate, 3 banane feliate, 2 portocale cubulețe, 1 cană de struguri fără sâmburi, 2 căni de afine
1. Pune sucul de portocale și cel de lămâie, alături de zahărul brun, coaja de portocale și cea de lămâie într-o oală la foc mediu și lasă-le să dea în clocot. Apoi, dă focul pe mic și lasă să fiarbă încă 5 minute, până ce sosul se îngroașă. Ia oala de pe foc și adaugă esența de vanilie, apoi las-o la răcit.
2. Într-un bol mare, așază fructele în straturi: ananasul, căpșunile, kiwi-ul, bananele, portocalele, strugurii și afinele. Varsă sosul peste fructe, acoperă bolul și lasă-l la frigider timp de 3-4 ore.
Poftă bună!
Articolul anterior Salată cu nectarine şi prosciutto Articolul următor Satay, frigărui indoneziene