Salată de linte, orez şi avocado
Salatele sunt ideale pentru zilele călduroase de vară. Dacă vrei un preparat hrănitor, consistent, gustos şi cu multe vitamine, salata de linte, orez şi avocado este alegerea cea mai bună.
o cană de orez brun, o jumătate de linguriţă de praf de chilli, o linguriţă de chimen, o jumătate de linguriţă de oregano uscat, o cană de suc de roşii, sare de mare, 200g de roşii tăiate în patru, o cană de linte verde, un caţel de usturoi zdrobit, 200g de brânză feta dietetică, 30g de coriandru proaspăt, tocat, piper negru, un avocado, suc de lime, salată verde sau rucola.
1. Căleşte orezul brun într-un ceaun. Când boabele devin aurii, adaugă chilli si chimen.
2. Amestecă orezul cu oregano, sucul de rosii, două căni de apă şi sare şi pune la fiert timp de un minut-două, neacoperit, după care, acoperă şi lasă să fiarbă la foc mic pentru 30-40 de minute.
3. Îndepartează de pe foc preparatul şi toarnă roşiile.
4. Fierbe lintea timp de 20 de minute sau până se înmoaie. Scurge-o, răceşte-o şi amestec-o cu usturoiul, brânza feta rasă şi jumătate din coriandru.
5. Pune avocado la blender împreună cu sucul de lime, restul de coriandru şi apa pentru 3-4 minute, până ce amestecul capătă o textură omogenă.
6. Combină amestecul de linte cu cel de orez şi, pe o farfurie, aşază-l pe un pat de salată verde sau de rucola, iar la final asezonează cu sosul de avocado.
Poftă bună!
Sursa foto: http://www.taste.com.au/ Articolul anterior Cordon bleu la caserolă Articolul următor Supă de castraveţi