Salata de orez cu portocale
250 g orez cu bobul lung
2 morcovi
1 salata verde
1 portocala
1 lamaie
4 linguri ulei
ghimbir
patrunjel verde
sare, piper
Se curata si se taie morcovii in felii subtiri si se fierb la vapori de apa sau se calesc in putin unt. Frunzele de salata se spala sub jet de apa rece si se scurg bine. Se storc de zeama portocala si lamaia, iar coaja portocalei se taie fin. Se amesteca bine, intr-un bol, zeama de citrice cu uleiul, coaja de portocala tocata, ghimbir, sare si piper, dupa gust. Separat, se fierbe orezul in apa cu sare, se scurge si se amesteca cu feliile de morcov. Se asaza intr-o salatiera, frunzele de salata, peste ele se adauga orezul cu morcovul. Se stropesc cu sosul de portocale preparat. Se serveste imediat.
E bine sa stii
Se pot adauga rondele de ardei gras si 2-3 ciuperci feliate, calite in unt.