Salată de citrice cu şampanie
Vrei să le serveşti invitaţilor un desert răcoritor, după ce i-ai încântat cu bunătăţi de tot soiul? Nu ai cum să dai greş cu o salată de fructe, iar una bazată pe citrice este alegerea ideală.
2 portocale, 1 portocală roşie, 1 grepfrut roşu, 2 mandarine, 1 ananas mic sau 1/2 ananas mare, 1/4 cană zahăr brun, 1/2 cană şampanie, 1 lingură de rom, 1 banană, 1 măr (de preferat roşu), 1 pară coaptă
1. Curăţă citricele atât de coaja exterioară, cât şi de învelişul fiecărei felii, pe cât posibil, ca în imaginile de mai jos. Păstrează miezul astfel obţinut la frigider până când amesteci ingredientele.
2. Curăţă ananasul, taie-l pe lung în sferturi, după care taie-l felii de aproximativ 1 cm. Lasă-l la frigider până când amesteci ingredientele.
3. Cu jumătate de oră înainte de a servi desertul, combină zahărul brun cu şampania şi romul într-un bol în care să poţi adăuga toate fructele.
4. Adaugă citricele şi ananasul în bol.
5. Taie banana decojită în felii de 1 cm şi adaugă-le în bol.
6. Curăţă mărul şi para de coajă, taie-le în sferturi, elimină cotorul şi taie apoi fiecare sfert în 4 felii. Adaugă feliile în bol.
7. Amestecă uşor ingredientele şi lasă salata la temperatura camerei pentru aproximativ 30 de minute.
8. Serveşte în boluri mici sau cupe pentru înghețată, cu biscuiţi sau fursecuri.
Articolul anterior Aripioare de pui cu miere şi sos de soia Articolul următor Salată cu sparanghel, ou şi bacon