Salata de pepene galben si fragi
1 pepene galben
1 mango
1 banana
2 piersici
250 g fragi de padure
1 portocala
1 pachetel zahar vanilinat
1 lingura rom
frunze de busuioc
Pentru serbet
3 lamai
frunze de busuioc
150 g zahar
Se prepara serbetul de busuioc, punand la fiert 50 ml apa. Dupa ce clocoteste, se ia deoparte, se adauga sucul de lamai si frunzele de busuioc. Se lasa 15 minute sa se infuzeze, apoi se filtreaza. Se fierbe din nou apa cu suc de lamaie inca cinci minute, se raceste, apoi se introduce la congelator doua ore. |ntre timp, se curata banana de coaja, piersicile si mango de coaja si samburi, se taie in cubulete si se pun intr-o salatiera mare. Peste fructe se adauga sucul stors de la portocala, romul si zaharul vanilinat. Se amesteca cu grija pentru a nu se sfarama ingredientele si se lasa la rece o ora. |n momentul servirii, se adauga la fiecare portie cate o lingurita de serbet, cateva fragi si frunze de busuioc tocate fin.
E bine sa stii
Fructele de mango si banana pot fi inlocuite cu 2 caise si o piersica.