Salată de roșii cu linte
O salată sanătoasă și plină de vitamine, tocmai bună pentru perioadele reci.
1/4 ceașcă busuioc proaspăt, 1/4 mărar proaspăt, 1/4 ceașcă zeamă de lămâie, 1 ceașcă mică de linte, 2 căței usturoi, 2 lingurițe coajă de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 2 cești roșii cherry, 3/4 ceașcă ceapă verde, 2 linguri boabe de porumb dulce, 4 căni apă, sare, piper
1. Se amestecă lintea, usturoiul și 4 căni de apă într-un bol mare și se aduce la temperatura de fierbere, apoi se mai lasă 15 minute, amestecând din când în când.
2. Se scurge lintea și se lasă deoparte usturoiul apoi se răcește la temperatura camerei.
3. Se mixează zeama de lămâie cu uleiul, până se încorporează, apoi se adaugă roșiile tăiate în 4, ceapa verde (fără frunze), busuiocul mărunțit, mărarul tocat și lintea scursă.
4. Se asezonează cu sare și piper apoi se combină cu coaja de lămâie și se mănâncă rece sau la temperatura camerei, pentru că salata poate fi preparată cu o zi înainte.