Salată de cartofi cu sos de iaurt şi mărar
Dacă vrei să prepari o reţetă rapidă, dar săţioasă şi gustoasă, poţi alege o salată pe bază de cartofi şi sos de iaurt, ce poate fi servită ca atare sau ca garnitură.
500 gr cartofi, 1 lingură de mărar tocat, 100 gr. iaurt grecesc, 100 gr. maioneză, 1 linguriţă muştar de Dijon, 1 lingură zeamă de lămâie, 1/4 linguriţă sare, 2 linguri de castraveţi muraţi tocaţi cubuleţe(opţional)
1. Fierbe cartofii până când cuţitul îi pătrunde cu uşurinţă şi lasă-i să se răcească, după care taie-i în sferturi sau jumătăţi, în funcţie de mărime. Dacă foloseşti cartofi noi, îi poţi lăsa întregi.
2. Amestecă maioneza cu iaurtul, muştarul, zeama de lămâie, sarea şi mărarul.
3. Amestecă sosul de iaurt cu cartofii şi castraveţii muraţi.
Pont: Păstrează un strop de mărar, fie el tocat sau nu, şi castraveţi muraţi pentru decor.