Salata de vinete cu maioneza
500 g vinete
50 g telemea de oaie
2 catei de usturoi
50 g miez de nuca
3 linguri de maioneza
1/2 lingura de otet sau zeama de lamaie
sare, piper
Se aleg vinete mari, lunguiete care au mai putine seminte. Se coc si se curata de coaja cat sunt fierbinti pentru a nu capata gust amarui, apoi se lasa la scurs. |ntre timp, se curata usturoiul si se piseaza. Se sparg nucile, se indeparteaza cojile si se trec prin masina de tocat. Vinetele coapte se toaca, se pun intr-un castron, se bat bine pana devin pufoase. Se adauga maioneza si se bat impreuna. Se pun peste vinete usturoiul pisat, nuca macinata si telemeaua sfaramata bine cu furculita sau data pe razatoare. Se condimenteaza cu sare (daca mai este nevoie) si piper, dupa gust.
E bine sa stii
Fiind foarte consistenta, salata poate fi servita si ca aperitiv.