Bucătarul le-a dezvăluit fanilor această rețetă pe care o adoră, mărturisind că are experiență în pregătirea ei.
„La începutul meseriei de bucătar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic. Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sită de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită.
Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea!!! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete”, a mărturisit Chef Florin Dumitrescu.
Ingrediente necesare:
- 2 kg vinete
- 3 cepe (tocate mărunt)
- 450 ml ulei de floarea soarelui
- sare și piper (după gust)
Mod de preparare:
Mai întâi spala şi şterge vinetele. Apoi încinge grătarul şi pune vinetele pe el, să se coacă. Din când în când întoarce-le pe toate părţile, ca să nu se ardă. În momentul în care încep să pocnească şi iese abur din ele, verifică-le. Posibil să fie gata de copt. Pune-le într-un lighean şi lasă-le să se răcească uşor. În momentul în care poţi să pui mâna pe ele, curăţă-le şi lasă-le la scurs. Toacă-le apoi, cât mai mărunt. Curata ceapa și toac-o şi pe ea mărunt. Amestecă-le bine. Încorporează uleiul foarte uşor. Pune câte puţin, în fir subţire. La final potriveşte gustul de sare şi piper. Dă-o la rece până în momentul servirii.