Salata verde cu mere si ardei
16 frunze de salata verde (frageda)
3 mere rosii acre
3 ardei grasi verzi
4 oua
4 linguri patrunjel verde tocat
8 crengute de patrunjel
Pentru sos
100 g maioneza
50 g smantana
50 ml vin alb
sare, piper
Se spala bine frunzele de salata, se taie partea dinspre cotor. Partile taiate se toaca fideluta, iar restul frunzei se pastreaza intreaga. |ntr-un castron mare se amesteca salata tocata cu merele taiate cubulete si ardeiul gras taiat joulienne. Se pregatesc 8 castronase sau 8 cupe de inghetata. |n fiecare castronas se pun cate doua foi de salata, se umple cu salata amestecata cu mere si ardei. Deasupra se pun rondele de oua fierte tari si cate o crenguta de patrunjel verde. Separat, se amesteca smantana cu maioneza, vinul alb, sare si piper, dupa gust si se formeaza un sos. Din acest sos se toarna in fiecare castronas, iar deasupra se presara patrunjel verde tocat fin.
E bine sa stii
Salata poate fi ornata cu felii subtiri de sfecla rosie fiarta sau coapta.