Salată Cobb clasică
La început, această salată era modul restaurantelor de a folosi resturile de alimente, dar apoi a devenit cel mai popular fel de mâncare.
8 felii bacon, 3 ouă fierte tare, 1 salată verde, 4 căni pui la grătar, 2 bucăți avocado, 2 roșii decojite, 115 g brânză Roquefort, 1/2 linguriță muștar Dijon, 1/4 cană oțet roșu, 1 linguriță sos Worcestershire, 1 cățel usturoi, 1/4 liguriță sare, 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat, ulei de măsline extra virgin
1. Se prăjește bacon-ul până devine crocant și se socate pe un prosop de hârtie curat, apoi se rupe bucăți potrivite ca dimensiune și se pune deoparte.
2. Se rupe salata de mână și se face câte un pat de salată pe 4 farfurii, apoi se aranjează pe câte o linie ouăle fierte, fărâmițate, baconul făcut bucăți, puiul cubulețe, avocado decojit și tăiat mărunt, roșiile decojite tăiate cubulețe mici și brânza Roquefort, astfel încât să acopere în întregime stratul de salată.
3. Se amestecă muștarul cu oțetul, sosul Worcestershire, usturoiul zdrobit, sarea și piperul, după care se pune și un pic de ulei de măsline, pentru a forma un dressing și ceea ce rezultă se pune în formă de spirală desupra fiecărei farfurii, care se mănâncă imediat.