Fie că îţi place să mănânci noaptea târziu, fie că ai acumulat multe kilograme după cele 9 luni de sarcină, fie metabolismul tău intră în declin, un lucru e cert: nu contează câţi ani ai, întotdeauna va exista un factor care te va împiedica să slăbeşti aşa cum îţi doreşti.
Nutriţionista Karen Ansel, co-autoarea cărţii "The Calendar Diet: A Month by Month Guide to Losing Weight While Living Your Life", a explicat pentru womenshealthmag.com ce dificultăţi întâmpini după vârsta de 30 de ani.
1. La 30 şi ceva de ani nu ai timp să te antrenezi
Pentru femeile care tocmai au devenit mame, este un câştig chiar şi atunci când intră în baie să facă un duş şi să se spele pe dinţi. Şi deşi pare imposibil, poţi reuşi să te antrenezi şi să faci mai multă mişcare după 30 de ani.
Karen Ansel spune că poţi să îţi te abonezi online la o serie de canale de YouTube şi nu numai pentru a te antrena. Poţi face exerciţiile în timp ce copilul doarme, iar acest interval de timp poate fi un ajutor imens.
Pentru o recuperare activă, poţi face plimbări lungi cu bebeluşul tău, în căruţ. Şi vei fi surprinsă de cât de repede vei reveni în forma de dinainte de naştere, spune Karen Ansel.
2. La 30 şi ceva de ani nu frigiderul tău este gol
Drumurile tale până la supermarket pentru a cumpăra alimente sunt mult mai dificile acum (şi mult mai rare), mai ales de când ai un copilaş în casă. Aşa că este important să îţi umpli şi să îţi dotezi cămara sau dulapurile din bucătărie cu alimente sănătoase şi deja ambalate, pe care le poţi transforma într-o masă rapidă şi delicioasă.
Un bol de fulgi de ovăz cu fructe uscate, nuci sau seminţe de chia, dar şi o cutie de lapte degresat sunt doar câteva ingrediente care te ajută să îţi menţii silueta. Ai nevoie doar de 2 minute pentru a prepara un bol cu fulgi de ovăz şi lapte, iar acest preparat îţi va menţine senzaţia de saţietate timp de mai multe ore.
Acelaşi lucrru este valabil şi pentru o omletă (ouă făcute "jumări") sau puţină pâine prăjită din făină integrală, spune nutriţionista Karen Ansel.
O altă idee: fă-ţi un stoc mare de suc de tomate fără îndulcitori şi fără zahăr, paste din făină integrală şi fasole albă la conservă. Odată ce ai aceste ingrediente în cămară, le poţi "arunca" în acelaşi loc şi poţi face un preparat în doar 15 minute.
De asemenea, poţi să aloci 2 minute pentru a combina tonul la conservă sau puţin somon cu o salată verde (sau alte tipuri de salate), la care poţi adăuga câteva roşii mici sub formă de struguri sau roşii cherry. Sursa.