Daca, totusi, v-ati pricopsit, insa, cu o “dermatita de scutec”, iata ce e de facut pentru a nu ajunge la infectii si nevoia de a consulta un doctor.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa-l tii pe cel mic curat si uscat. Schimba-i scutecele chiar mai des decat inainte, chiar si pe timpul noptii. Ziua pune-i un scutec mai mare sau leaga-i-l mai larg, ca sa permiti si aerisirea. Daca poarta scutece de panza, nu-l sufoca si cu chilotei de plastic.
Daca este posibil, lasa-l noaptea sa doarma in funduletul gol. Va uda asternuturile, de aceea fi pregatita cu altele de schimb. Protejeaza salteaua cu o folie de plastic, eventual un sac menajer, si pune cearceaful peste ea.
La fiecare schimbare de scutec sterge-l cu grija. Servetelele acelea imbibate cu uleiuri si parfum sunt perfecte. La nevoie merg si niste rondele demachiante de bumbac si putina apa calduta. Tu decizi. Sa fie doar curate si placute, atat ca textura, cat si ca temperatura. Tamponeaza zona afectata, nu o sterge!
Cere la farmacie un unguent pentru problema asta, de exemplu unul bazat pe oxid de zinc, si unge-l pe cel mic cu asa ceva. Chiar daca nu va trata direct, o va izola si nu-i va permite sa vina in contact cu urmatorul dus de pipi.
A, si uita de pudra de talc. Pe langa faptul ca e nociva pentru plamanii celui mic, atunci cand e uda se va transforma intr-o pasta abraziva in direct contact cu pielea puiului tau. Nu vrei asta.