Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon. Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Pregăteşte-te să descoperi o reţetă simplă, de pe vremea bunicii, care te va ajuta să obţii o cremă delicioasă.
Cremă de cafea cu lapte
Dacă vrei să încerci ceva inedit, pregăteşte-ţi ingredientele înainte de toare: cafea, câteva păstăi de vanilie, ouă, zahăr, făină, cuburi de gheaţă.
"Fă cafea tare cu vanilie, potrivit cu numărul persoanelor, strecoar-o prin maşină fără să răsufle, adaogă în ea 600 gr. de lapte, 75 gr. de zahăr şi vanilie, un gălbenuş de ou şi o lingură de făină; bate-le bine, strecoară-le şi topeşte patru ouă cu câteva linguri din crema aceea.
Toarnă crema în ceşti ori în forme bine acoperite şi pune-le într'un vas cu apă clocotită, până ce crema se va închega.
Apoi presară deasupra ceştilor zahăr pisat, arde-l cu lopăţica de fier şi apoi pune bine în ghiaţă acele forme, dând crema rece la masă".
Vă dorim poftă bună!
(Imaginea de mai sus este cu titlu de prezentare.)