Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită pentru un desert savuros: măsline zaharisite cu compoziţii de migdale.
"Se opăreşte şi se curăţă foarte bine de coajă un kilogram de migdale şi apoi se pisează bine; trebue să observăm însă ca să nu facă unt.
Se pisează 750 gr. de zahăr şi se frământă la un loc cu migdalele, împreună cu albuşul bătut dela trei ouă şi zeama dela o lămâe şi jumătate; această frământătură trebue să fie ca aluatul şi se formează apoi ca măslinele verzi cari se pun în beţişoare mici, întocmai ca şi castanele;
aceste măsline se moaie în zahăr pregătit şi legat ca şerbetul, una câte una, şi se pun pe sită ca să se scurgă şi să se sbicească; de nu vor fi bine muiate odată, se mai moaie a doua oară, şi când sunt încă călduţe, se presară cu zahăr verde; li se scot beţişoarele şi când sunt reci se învelesc în hârtioare mici forfecate."
Vă dorim poftă bună!