Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Pregăteşte-te să descoperi o reţetă simplă, de pe vremea bunicii, care te va ajuta să prepari aluatul de Mucenici (sfinţişori) pentru ziua de 9 martie (sărbătoarea celor 40 de Mucenici, conform calendarului creştin ortodox).
"Ia făină bună, după trebuinţă, plămădeşte şi frământă aluatul până ce se face ca de pâine, lăsându-l ca să se dospească; apoi se ia cu bucata dintr'însul, se adună pe o masă, se împleteşte în patru sau în două, se fac colăcei şi se dau în cuptor ca să se coacă; în vremea aceasta se pregăteşte un sirop legat aşa de gros, ca cel de turte de Crăciun, punând şi apă de flori; apoi, având mai multe nuci curăţite şi pisate cu zahăr şi puţină scorţişoară, scoate-i din cuptor, când sunt copţi, şi unge-i c'o măturică de pană unul câte unul cu sirop; pe urmă se presară cu nucă şi se servesc."
Sursa foto: pressalert.ro