Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de supă, potrivită pentru zilele de post cu dezlegare la peşte.
"Fierbe bine o bucată de morun, de visă, de şalău, ori de ştiucă, cu o ceapă şi cu două foi de dafin, apoi scoate-i oasele şi fă din ea o tocătură. Pune o franzelă muiată în untdelemn, sare, piper, o ceapă şi puţină răzătură de lămâe. Pisează împreună toate acestea, dă-le prin sită şi apoi fă găluşti şi prăjeşte-le puţin în untdelemn. Clocoteşte iar la foc în borş o lingură de orez cu rădăcină de pătrunjel, o ceapă prăjită, două linguri de untdelemn şi zeama dela o jumătate de lămâe. Fierbe toate acestea, amestecă găluştile prăjite înăuntru, şi borşul e gata."