Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de supă franţuzească şi pregăteşte-te pentru Postul Paştelui
Atenţie! Reţeta conţine unt, pe care îl poţi înlocui cu ulei vegetal.
Supă franţuzească
"Ia o jumătate de căpăţână de varză nemţească, o bucăţică de gulie (caralambă), ciuperci, morcovi şi cartofi, potrivit din fiecare; rumeneşte toate acestea puţin într'o tingire cu bulion pe foc, cu o lingură de unt proaspăt, fierbe-le bine şi toarnă-le peste felii de franzelă prăjită şi tăiată bucăţele."
Vă dorim poftă bună!