Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strânşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de acum 100 de ani, pentru a prepara ciocolată.
"Toarnă într'un ibric 1200 gr., de lapte; fierbe-l la foc şi, când dă în clocote, pune în el 375 gr., de ciocolată; de-ţi va părea însă că e prea mult, opreşte o bucăţică. Când e în clocote, amestecă mereu. În timpul acesta, bate cu bătătorul de sârmă într'un vas 2 gălbenuşuri de ou, cu 2 linguri de zahăr pisat şi cu puţină vanilie pisată, bate bine toate acestea până ce se înălbesc, pe urmă ia din laptele de pe foc câteva linguri şi toarbă-l peste ou, bătând iar foarte bine, toarnă-l apoi peste laptele de pe foc, puţin câte puţin, şi amestecă-l mereu şi numai după două clocote toarnă-l prin ceşti, punând de fiecare ceaşcă mare, câte o lingură de zahăr pisat."
Poftă bună!