Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strânşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de acum 100 de ani, pentru a prepara o cremă prăjită.
"Bate 600 gr., de lapte cu 5 ouă, 150 gr., de zahăr pisat cu vanilie şi coaja dela o portocală rasă; pune apoi această compoziţie la fiert, până ce se va lega şi las-o să se răcească; pe urmă ia 300 gr., de migdale prăjite bine şi pisate, 150 gr., de pişcoturi uscate uşor, pisate, amestecă toate acestea în crema aceea toarn-o apoi în forme puse în ghiaţă şi când vrei s'o dai la masă, răstoarn-o, într'un vas, atunci ia sirop de zahăr cu vanilie pregătit mai dinainte, sau maraschin cu 300 gr., de fisticuri, şi dă-o la masă, turnând deasupra siropul acesta."