Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de acum 100 de ani, pentru un desert delicios:
"Alege 600 gr., de grâu, pisează-l cu puţină apă caldă şi fierbe-l bine cu apă limpede, ca să rămâe zeama potrivită; dă grâul printr'o sită rară, fiind încă căldişor, şi pune în zeama aceea zahăr după voie. Pregăteşte pe o farfurie stafide fără sâmburi, migdale curăţite, tăiate în lung şi vre-o 30 boabe de grâu de cel fiert, oprit de mai înainte. După aceea pune zeama să dea în clocot, toarn-o deasupra stafidelor şi migdalelor din farfurie şi las-o să se răcească; apoi fă deasupra un desen cadrilat sau un pom din scorţişoară şi zahăr."